Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Гьокчеада е най-големия Турски остров с площ 289.5кв.км и 95км. крайбрежие. Размера му от север на юг е 13км, а от изток на запад 29.5км. Най високата точка е Иляс Тепе (Ilyas Tepe) – 672 метра. Центъра на острова е известен също като Гьокчеада. Разстоянието от острова до Чанакале е 33мили, до Кабатепе 14мили, а до другия Турски остров Бозкаада - 33мили. Най-близките Гръцки острови са Лимнос – 16мили и Самотраки – 14мили. Островът се намира близо до Дарданелите между 25’40’’ и 26’01’’ източна дължина и 40’6’’ и 40’14’’ северна ширина.
Автор: venc Категория: Туризъм
Прочетен: 140007 Постинги: 8 Коментари: 27
Постинги в блога
18.04.2008 09:45 - Ферибота

Пуснаха новия ферибот от Кабатепе за Гъокчеада!!! Триетажният кораб който ще превозва българските сърфисти е на вода и се пътува снего за един час при нормалният 10м/с вятър и добре познатата вълна. Ферито държи прав курс , без да прави досадните маневри на старата гемия и скороста му е доста задоволителна.Огромният гараж на два етажа побира поне четири пъти повече коли, за да се стигне до лъскавият салон използвате асансъор , там може да се наслаждавате на гледката от високо или да гледате ТV , или просто да пийнете по нещо.На третия етаж има закрита тераса изцяло прозрачна , която ви пази от вятъра по време на движение.Разписанието за сега е по два ферибота на ден:

понеделник : от Чанакале

вторник : Кабатепе 11 часа , 18 часа 

сряда :  Кабатепе 11 часа , 18 часа

четвъртък :  11 часа , 18 часа

петък :  от Чанакале

събота и неделя : 11 часа , 18 часа



image

Източник Swi4stance.com
Категория: Туризъм
Прочетен: 5941 Коментари: 5 Гласове: 0
Температура на морската вода в Егейско море и източното средиземноморие.
image
===================================================
image
Категория: Туризъм
Прочетен: 34492 Коментари: 14 Гласове: 0
Последна промяна: 15.06.2007 15:23
Вече пето десетилетие уиндсърфът вдига адреналина на стотици хиляди почитатели по света. Бяха необходими само десетина години след появата му, за да се превърне в олимпийска дисциплина. Оттогава популярността на платното и дъската, задвижвани от вятър, расте лавинообразно – защото се управляват без специална физическа подготовка, защото е един от най-безопасните спортове, и най-важно – защото глисирането по водата с 50-60 км/ч. осигурява такава доза адреналин, че пристрастяването е задължително. Като прибавим и времето, прекарано сред природата покрай сърф-сесиите - промяната на начина на живот е гарантирана за всички!

image

Сериозен бум в развитието се наблюдава през последните няколко години – освен израстналите по цялото Черноморие сърф училища, броят на феновете скочи четворно. И в това няма нищо учудващо – средно само 4 часа с инструктор са необходими на всеки мъж, жена или дете, за да се научи да го управлява с лекота. В широкия възрастов диапазон на привържениците (на практика от 6 до 80 годишни) се откроява групата на най-сериозните и вдъхновени сърфисти – обикновено мъже и жени над трийсетте, които са инвестирали години от живота си в сериозна работа в офиса, и които вече са движени от неотложната необходимост да направят нещо лично за себе си.

image

Уиндсърфингът не отстъпва по разнообразие и атрактивност на никой спорт. Дисциплините са много различни – wave - сърфиране по вълни; freestyle – изключително динамична дисциплина, включваща различни видове салта и много други трикове; race – скоростно каране и други. Може да бъде много екстремен като преживяване или да предложи един спокоен уикенд на брега за цялото семейство – в зависимост от желанието и уменията на сърфиста.

image

Най-популярната сърф дестинация сред българските сърфисти е "Острова". Става дума за турския остров Гьокчеада (в превод – Лазурния остров), разположен в Егейско море срещу Дарданелите, с пряка видимост към Троя. Екзотичната дестинация е съвсем близо до България – на 250 км от Капитан Андреево се качвате на ферибота, който за час и нещо ви отвежда на най-сърфисткото място в цяла Източна Европа. Редовният силен вятър, абсолютно равната вода за начинаещи и вълните за напреднали в съседния залив му отреждат палмата на първенството сред сърф спотовете. Високите температури на острова позволяват целогодишно каране на сърф и кайт в бисерното море, а лятото, както го разбираме в България, там продължава от май до ноември. Налице са и българските учебни бази – освен действащото сърф училище тази година там отвори врати и още едно, с интригуващото име Crazy Island. Оборудването е модерно, марка Naish – един от престижните брандове в спорта. Списъкът със задачи за изпълнение, които са си поставили от Crazy Island е доста дълъг, но основната идея е да работят не само за популяризацията на спорта; те предлагат не само уиндсърф обучение, но и мироглед. Според тях в днешния технологичен свят всеки човек има нужда от естествена възможност за разтоварване от напрежението, и се надяват да бъдат за много хора тази начална точка, от която започва промяната – The Point of no Return – девизът, който са избрали.
Категория: Спорт
Прочетен: 4883 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.08.2006 20:23
image
=================================================================
image
Категория: Туризъм
Прочетен: 6327 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 06.04.2007 10:42
 
ДНЕС
image
УТРЕ
image
В ДРУГИ ДНЕН
image
СЛЕД 3 ДНИ
image
Легендата показва реални м/с.

image
Категория: Туризъм
Прочетен: 2154 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.05.2007 10:19
imageimageimage
Категория: Туризъм
Прочетен: 13367 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.07.2006 15:25
Категория: Туризъм
Прочетен: 6322 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 19.07.2006 15:21
Снимка на Гьокчеада от Google Earth
image

Снимка на Гьокчеада от NASA World Wind
image
Категория: Туризъм
Прочетен: 4873 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2006 16:14
Търсене

Архив